Het verhaal van Hoeve De Waterkant in Herk-de-Stad
Verhaal

Het boerderijleven is Patrick met de paplepel ingegeven, en nu runt hij Hoeve De Waterkant al als 7de generatie. Zijn vrouw Anja werkte eerst als verpleegkundige, maar is nu ook volledig mee in de bloeiende zaak gestapt. Samen zetten ze zich 100% in voor hun koeien. 

“Als we de koeien tevreden zien rusten in de avondzon, weten we: ’t is hier goed”

Hoe is Hoeve De Waterkant ontstaan?

Patrick: “De boerderij is al 7 generaties in handen van dezelfde familie, en in 1991 nam ik hem over van mijn vader. Zelf ben ik begonnen me te specialiseren in vleesvee, en in 2003 zijn we gestart met de hoeveslagerij zodat we aan rechtstreekse verkoop konden doen. We werken zowel via een pakketsysteem als losse producten, en naast het vlees verkopen we ook 3 soorten aardappelen: bintjes, Charlotte en Frieslander.”

Hoe verschilt jouw zaak van concurrenten?

Anja: “We geloven in ons product en proberen zo kwalitatief mogelijk voedsel aan de dieren te geven zodat het vlees goed is. Veel boeren zijn natuurlijk goed bezig met hetzelfde uit te dragen en toch zijn er tegenwoordig veel boerderijen die sluiten. We hebben de landbouwer hier absoluut nodig dus ik hoop dat onze concullega’s erin blijven geloven, net als wij.”

Het verhaal van Hoeve De Waterkant in Herk-de-Stad

Wat zijn de grootste uitdagingen van het vak?

Patrick: “De klant heeft de laatste tijd wel wat negatieve uitlatingen in de pers gezien. De uitdaging is om mensen net weer bewust te maken dat Belgische producten heel streng gecontroleerd worden en dat de meeste boeren echt wel veel om hun dieren geven. We willen dat de mensen terug die connectie krijgen met de boer naast de deur.”

Het verhaal van Hoeve De Waterkant in Herk-de-Stad

Wat vind je het mooiste aan je job?

Anja: “Met de natuur bezig zijn, het leven van de dieren volgen en een goed product kunnen afleveren van kalfje tot stevige koe. Als we ons na het werk kunnen neerzetten en uitkijken op de velden met de koeien die tevreden rusten in de avondzon. Dan ben je zelf ook tevreden en kun je echt zeggen: ’t is hier goed.”