Het verhaal van Belgian Craft Beer Company in Hasselt
Kris Dexters (brouwer/zytholoog) verdiept zich al jaren in de Belgische biercultuur én heeft enorm veel goesting om te brouwen. Hieruit zijn al onze bieren van hoge goesting ontstaan.
Verhaal

Deze Craft bieren zijn ongefilterd, van hoge gisting en zien het levenslicht bij de Belgian Craft Beer Company.  
We willen met onze bieren een totale beleving brengen: goesting om gezellig samen te genieten, goesting in ... .
Geniet en drink met mate(n)!  

Ons gamma bestaat uit: Coccinelle (Tripel Ale 8%),  Grasshopper (Belgian Bitter 6%), Thor (Saison 5,5%), Haspengouwse Tripel (Tripel 7% met toevoeging van Jonagold) & onze Hopjenever 38° (met de 3 hoppen van Coccinelle). 

"Uiteraard is het lieveheersbeestje – coccinelle in het Frans – het symbool voor geluk: ik wil immers dat de mensen gelukkig worden van ons bier!"

Hoe is het allemaal begonnen?

Kris: “Ik ben al 25 jaar lang gefascineerd door de Belgische biercultuur en sloot me aan bij de Limburgse Biervrienden. Zo begon het te kriebelen om zelf te gaan brouwen. Na een bijscholing in avondonderwijs, ben ik thuis beginnen experimenteren. Zo is de Coccinelle geboren. Toen ik deze hoogblonde trippel van 8% voorstelde op een degustatie van de Biervrienden, kreeg ik geweldige positieve reacties. In 2012 heb ik de Coccinelle dan op de markt gebracht. Vorig jaar volgde haar broertje, de Grasshopper, en deze zomer komt ons derde bier uit. De bieren worden bij mij thuis in de garage ontwikkeld en dan trek ik naar de brouwerij Anders om ervoor te zorgen dat het bier in grote hoeveelheden wordt gebrouwen.”

Wat is het verhaal achter de naam Beerbugs?

Kris: “Je moet weten dat het lieveheersbeestje de natuurlijke beschermer is van de hopplant. We brouwen het bier met 3 Belgische hopsoorten. En uiteraard is het lieveheersbeestje – coccinelle in het Frans – het symbool voor geluk: ik wil immers dat de mensen gelukkig worden van ons bier! De Coccinelle is ondertussen een gevestigde waarde geworden, ze is zacht van smaak en toegankelijk. Bij onze Grasshopper – sprinkhaan – ligt de nadruk op ‘hop’. Deze is iets bitterder met invloeden van citrussoorten en zeer geliefd tijdens de zomermaanden. Deze zomer komt trouwens ons derde bier uit. Die naam kan ik nog niet verklappen, maar origineel wordt het zeker! (lacht) Naar de toekomst toe wil ik graag nog een Haspengouws fruitbier ontwikkelen. Er is nog genoeg te doen!”
 

Waarom komen klanten bij jou terug?

Kris: “Omdat het lekkere bieren zijn, gemaakt van goede, eerlijke producten, én onze vriendelijke service! Ik merk dat mensen meer en meer op zoek gaan naar lokale producten, ook in de biersector. Vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een telefoontje van iemand die ergens op een terrasje mijn bier had gedronken en onmiddellijk een voorraad wilde bestellen. Daar ben je dan heel blij mee. Nog zo een mooi moment: bij The Beer Wall in Brugge je bier tussen alle andere flesjes zien staan. Of wanneer je zelf op een terras zit en je bier op de kaart zien staan... dat is een heel fijn gevoel.”

Wat maakt onze provincie zo smaakvol?  

Kris: “Limburg smaakt naar eerlijke en pure producten. Als ik mijn mede-Limburgers een gouden raad mag geven: geniet van deze rijkdom van lokale producten en drink met mate(n)! (lacht) Think global, drink local.”

Het verhaal van Belgian Craft Beer Company in Hasselt