Het verhaal van de asperges Regalys in Gingelom
Toen de vader van Stephane in 2004 begon met het telen van groene asperges, werd de hele familie door de aspergemicrobe gebeten. De groene asperge was indertijd een nobele onbekende in België, maar vandaag de dag is Regalys dé groene aspergekoning!
Verhaal
"De asperge is de Koningin der groenten en de groente der Koningen. De naam was snel gekozen!"

Hoe is het allemaal begonnen voor je?

Stephane: “In 2004 begon mijn vader zaliger met het telen van groene asperges. Je moet weten dat de groene asperge in België een onbekende groente was. Mijn papa – een specialist in groente telen – zag hierin een opportuniteit en de hele familie ging de uitdaging aan. Het werd ons project als gezin! Mijn broer, mijn zus, mijn mama en ikzelf steunden mijn vader volledig en alles werd in gezinsverband beslist. Uiteindelijk werden wij de norm voor groene asperges in België.”

Wat was de grootste uitdaging?

Stephane: “Die eerste jaren was het echt opboksen tegen de vooroordelen. Ik heb klanten geweten die in onze hoevewinkel binnenstapten en die constateerden: “Oh, het zijn geen witte asperges”. Ze stapten doodleuk opnieuw buiten... Je moet weten dat de Belg indertijd enkel de witte asperges kende. Groene asperges kenden ze enkel opgelegd in bokaal en de Belg wijkt niet graag af van zijn gewoontes. Gelukkig is dat nu veranderd en appreciëren de Belgen meer en meer de smaak van de groene asperges.”

Van waar komt de naam Regalys?

Stephane: “Het verwijst naar het Latijnse woord ‘regalis’ dat ‘koninklijk’ betekent. De asperge is immers de Koningin der groenten en de groente der Koningen. De naam was snel gekozen! (lacht)”

Waar ben je fier op?

Stephane: “Dat wij in 2018 het biolabel krijgen en dat is uniek voor groene asperges in België. Onze groene asperges worden geserveerd in sterrenzaken én worden verkocht door de Delhaize supermarkten in België. Wij zijn de norm geworden voor de groene asperges, en daar zijn wij met de hele familie ontzettend trots op!”

Het verhaal van de asperges Regalys in Gingelom

Wanneer zijn de groene asperges verkrijgbaar bij jullie? 

Stephane: “Het seizoen start wanneer de perenbomen bloesems hebben! (lacht) Vanaf midden april tot eind juni is het hier alle hens aan dek, maar zo zien we het graag.”

Het verhaal van de asperges Regalys in Gingelom