Het verhaal van brouwerij BBB (Bèrringse Bier Brouwers) in Beringen
Verhaal
"Ons geheim voor succes: de unieke producten zelf die je nergens anders kan proeven."

Wat maakt jullie brouwerij zo speciaal?

Jurgen: “Bij ons vind je geen commerciële bieren, alleen ambachtelijke bieren met karakter. We weten dat niet iedereen onze bieren zal lusten, maar anderen ze net fantastisch zullen vinden. We blijven daarbij trouw aan onze eigen smaakpapillen en brouwen stevige, gehopte bieren zoals wij vinden dat bier moet zijn. Geen limonade!”

Wat is het geheim van jullie succes?

“Onze unieke producten zelf, natuurlijk, die je nergens anders kan proeven. Daarnaast ook onze positie als de underdog van de bierbrouwwereld. We maken niet veel reclame want de bieren verkopen uiteindelijk zichzelf.”

Staat er nog iets nieuws op de planning?

“Ja! We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Bedoeling is dat ons basisgamma met Koolputter Goud en Zwart blijft en wordt aangevuld met elke zomer een verschillende limited edition. Een ‘doordrinkbaar’ bier met een lager alcoholpercentage van maximum 7,5 percent. Daarnaast willen we ook elk jaar een heel zwaar donker bier in beperkte oplage uitbrengen. Wat die bieren speciaal maakt, is de infusie van sterkedrank, zoals rum en cognac.”

Wat is je eigen lievelingsproduct?

“Dat varieert. Momenteel is dat de Koolputter CHEF-PRION. Dat is een doordrinkbaar blond bier dat wat droger en bitterder is dan een gewoon bier.”