Het verhaal van Blueberry Fields in Koersel
Verhaal
De blauwbessenplantage groeide uit een al bestaand gemengd landbouwbedrijf naar een plantage van 12 ha blauwbessen. De pluktuin, de wandelroutes door de plantage en het terras met eigen foodtruck zijn toppers op mooie en minder mooie zomerdagen!
"Ik ben verlekkerd op ons bosbessensap, antioxidant n°1! Dat is puur sap met vruchtvlees"

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

Nele: “Ik zit al van kindsaf aan in het familiebedrijf en ik heb het zien evolueren naar een 100% blauwbessenbedrijf. Oorspronkelijk hadden we eigenlijk een veeteeltbedrijf. Onze eerste beesten waren twee ezels. (lacht) Nadien kwamen er paarden, koeien en schapen bij. Het idee om met blauwbessen te beginnen, kwam van mijn moeder. Ze ontdekte dat de zanderige grond hier de ideale bodem was om de blauwbessen op te telen. Nu zijn we geëvolueerd naar een bedrijf dat zich helemaal concentreert op de blauwbessenplantage.”

Bied je nog andere producten aan? ?

Nele: “Onze blauwbessen worden met de grootste zorg handgeplukt en gesorteerd. We bieden onze klanten een breed gamma van producten zoals confituren, sappen, coulis en gelei. De meeste producten worden hier ook op het bedrijf zelf verwerkt. In de zomer organiseren we een pluktuin, je kan hier dan zelf je eigen bessen komen plukken. Dat is altijd een groot succes! Op onze boerderij bieden we ook lekkere versnaperingen aan. Het begon indertijd met vanilleijsjes overgoten met blauwbessencoulis. Later kwamen daar blauwbessentaart en -muffins bij, nu staat hier zelfs een volledige foodtruck waar mensen kunnen kijken hoe we de gerechten bereiden. En ze kunnen er dan ook zelf van snoepen uiteraard! (lacht) Sinds dit jaar liggen we trouwens op het fietsroutenetwerk. We zijn hier dan ook prachtig gelegen, tegen een natuurgebied aan. We hebben mooie wandelroutes door het domein uitgestippeld, een groot succes bij gezinnen met en zonder kinderen.”

Welke van je producten verkoopt het best?

Nele: “Goh, dat zijn er verschillenden hoor! Het sap gaat vlotjes de deur uit, maar ook de thee en confituren. En onze coulis natuurlijk, heerlijk om op een ijsje te doen. Dat was ons eerste bijproduct trouwens, de anderen zijn later gekomen.”

Wat is je lievelingsproduct van eigen productie?

Nele: “Ik ben verlekkerd op ons bosbessensap, antioxidant n°1! Dat is puur sap met vruchtvlees. De meeste antioxidanten zitten in de schil, dus het is gewoon een geweldig gezond drankje! Ik drink er dagelijks een flinke dosis van.”

Het verhaal van Blueberry Fields in Koersel

Hoe proeft Limburg volgens jou? Wat maakt onze provincie zo smaakvol?

Nele: “Limburgers doen alles met passie. Als je aan iets met heel veel passie begint, dan volgt de rest wel. Dát is het geheim van Limburg!”

Het verhaal van Blueberry Fields in Koersel