Vergeet gin-tonic en Tequila Sunrise. Deze zomer zijn we creatiever met onze cocktails – en dat hoeft écht niet moeilijk te zijn. Proost, op een smakelijke zomer!
Champagnecocktail met Limburgse aardbeien
Ingrediënten (per cocktail):
- 1 aardbei
- een scheutje vlierbloesemsiroop
- ¾ delen champagne of schuimwijn
- ¼ deel bruiswater
Bereiding:
Snijd de aardbei doormidden, leg in een champagneglas en giet de siroop erbij. Laat een halfuur intrekken in de koelkast en top af met ijsblokjes, de champagne en het bruiswater.
Kersencocktail met Limburgse likeur en cola
Ingrediënten (per cocktail):
- 6 kersen
- 30 ml bourbon
- een scheutje kersenlikeur
- sap van een halve limoen
- 100 ml cola (of gemberbier)
Bereiding:
Stop 3 kersen samen met de bourbon, likeur en limoensap in een cocktailshaker en plet de kersen met een lepel. Vul je glas met ijs en serveer de cocktail erover. Top af met de cola en garneer met de 3 andere kersen en eventueel een blaadje munt.
Cocktail met homemade perenwodka en tonic
Ingrediënten (per cocktail):
- ¼ deel zelfgemaakte perenwodka
- ¾ deel tonic
- 2 schijfjes peer
Bereiding:
Snijd een peer in dunne schijfjes en laat samen met een halve fles wodka in een bokaal trekken gedurende een week. Giet vervolgens ¼ deel van deze perenwodka in een glas, vul aan met tonic en garneer met schijfjes peer. Tip: je zelfgemaakte perenwodka smaakt ook heerlijk met vers fruitsap!
Mojito met Limburgse frambozen
Ingrediënten (per cocktail):
- 10 frambozen
- 1 tl suiker
- 50 ml witte rum
- een scheutje frambozenlikeur
- 100 ml bruiswater
Bereiding:
Vul een glas met 8 frambozen en de suiker en plet voorzichtig met een lepel. Voeg wat ijs toe en giet de rum, likeur en het bruiswater erover. Garneer met de 2 andere frambozen en eventueel wat muntblaadjes.
Appelcocktail met honingbier uit Kuringen
Ingrediënten (per cocktail):
- een scheutje appelsiroop
- 150 ml Happy Bees-honingbier
- enkele schijfjes appel
Bereiding:
Vul een glas met ijsblokjes, de siroop en top af met honingbier. Garneer met de schijfjes appel.
Hasseltse jenever-tonic met bosbessen en komkommer
Ingrediënten (per cocktail):
- ¼ deel Hasseltse graanjenever
- ¾ delen bruiswater
- enkele schijfjes komkommer
- 10 bosbessen
Bereiding:
Vul een glas met ijsblokjes, de jenever en het bruiswater en garneer met de komkommer en bosbessen.