Een goed voornemen? Meer Limburgs eten!
Inspiratie

Goede voornemens…. Het komt bij iedereen wel eens ter sprake tijdens deze tijd van het jaar. Maar laten we eerlijk zijn, vaak zijn deze iets te hoog gegrepen of in die mate uitdagend dat je er geen beginnen aan ziet waardoor het goed voornemen effectief gewoon een goed voornemen blijft. Zonder enig effect. Laten we daar dit jaar eens verandering in brengen en een haalbaar en bovendien plezant idee voorstellen: meer Limburgs eten. Of met andere woorden; meer van Limburgse bodem eten. ‘Maar, hoe begin ik daar dan aan?’, denk je vast. Wij geven je alvast enkele tips om voor een meer Limburgs 2023 te gaan.

Proeven, proeven en nog eens proeven!

Zorg jij al voor voldoende afwisseling in jouw voedingspatroon? Dat is namelijk heel gezond. De vitaminen en mineralen die je dankzij voeding binnen krijgt, verschillen sterk per voedingsmiddel. En laat onder andere Limburgse groenten en fruit daar boordevol mee zitten! Heb jij bijvoorbeeld gedurende de laatste maanden gesmuld van andijvie of de dessertpeer ‘Doyenné’? Deze producten van eigen bodem blazen je van jouw sokken met hun unieke smaak en mogelijkheden.

Daag jezelf uit

Beloof jezelf om elke week minstens één gerecht te bereiden met als hoofdingrediënt een product van Limburgse bodem. Inspiratie nodig? Geen zorgen, we hebben op onze website al een heleboel recepten verzameld waar jij mee aan de slag kan gaan. Ontdek ze hier.

Ga op ontdekking

Heb je al een idee welke producenten dichtbij jou actief zijn? Misschien vind je om de hoek wel de lekkerste aardappelen of braambessen terug, maar weet je het nog niet. Indien je alvast nieuwsgierig geworden bent, helpen we jou alvast op weg. Op deze pagina ontdek je de producenten die actief zijn in jouw gemeente. Ze staan te popelen om hun Limburgse lekkernijen aan jou voor te stellen.