Dit is de beste manier om asperges te koken

Asperges koken is een koud kunstje. Letterlijk, want je dompelt ze best eerst onder in koud water voordat je ze aan de kook brengt. Met dit handige stappenplan lukt het iedereen, óók jou! 

Inspiratie
  1. Schil de asperges
    Asperges schillen lukt het best als je ze plat op je snijplank legt. Beweeg de dunschiller van boven naar beneden en draai de asperge op je snijplank tot je volledig rond bent geweest. Zo breken ze minder snel dan wanneer je ze rechtop houdt. Snij het harde kontje eraf.
  2. Kook ze in koud water
    Leg de asperges in een ruime pan met koud water en voeg wat zout en citroensap toe om ze mooi wit te houden. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 tot 20 minuten nakoken met het deksel erop.
  3. Laat ze uitlekken
    Schep het witte goud voorzichtig uit de pan en laat ze een paar minuten uitlekken op een keukendoek. Leg er een andere keukendoek over om ze warm te houden en serveer, bijvoorbeeld met rucolapesto en gegrilde kip. Eet smakelijk!