5x gezond de winter door
Inspiratie
En voor je het weet, is het zover. De winter staat voor de deur. Dagen worden korter, temperaturen worden lager en jouw lichaam verdient enkele duwtjes in de rug om gezond de winter door te komen. Hierbij enkele hapklare tips!

1. Eieren

Je kan met een gerust hart genieten van dat ontbijt met eieren. De dagen zijn korter, waardoor er dan ook minder zonuren zijn. Dat betekent minder vitamine D. Gelukkig zitten eieren hier boordevol mee!

2. Water

Niet alleen is water belangrijk bij hoge temperaturen, maar ook in de winter! De droge lucht die ontstaat door de verwarming zorgt er voor dat jouw lichaam extra vocht nodig heeft. 6 grote glazen water per dag is volgens experten de gemiddelde hoeveelheid die ons lichaam nodig heeft. En het is dan ook nog eens goed voor jouw huid, dubbele win!

3. Groene groenten

Vitamines, mineralen en vezels. Je vindt ze het meest terug in groenten die zo veel mogelijk groen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan boerenkool, andijvie, spinazie en donkere bladsla. Jouw lichaam beloont je met extra weerstand alsook een flinke portie vitamine C, E en K.

4. Honing

Honing staat gelijk aan ‘gezond’. Maar waarom juist? Verwerk je het in thee, dan heeft het een extra verwarmende werking op je lichaam. Meer dan welkom op een koude winterdag.

Niet zo’n fan van thee? Probeer dan zeker eens één van de gerechten waarbij honing als ingrediënt verwerkt wordt.

5. Groentesoep

Een tip waar je meerdere dagen plezier van hebt, groentesoep maken! Deze maaltijdsoep is zowel rijk aan tal van vitamines door de verschillende groenten, alsook verwarmend.

Smullen maar!