Het verhaal van aardappelproducent Hubrechts - Coenegrachts
Ghislain werkte vroeger in een fabriek, maar sinds 1995 vind je hem op het erf van Hubrechts - Coenegrachts. Hij nam het bedrijf over van zijn overleden broer, en nu verbouwt én verkoopt hij aardappelen en melk met passie.
Verhaal
"Je moet altijd werken met hart en ziel. De klant oordeelt of een product goed of slecht is, en dat proberen we altijd voor ogen te houden."

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

Ghislain: “Mijn ouders en grootouders waren landbouwer. Zelf heb ik gestudeerd voor ingenieur-landbouwer en ben ik in de fabriek gaan werken. Mijn broer heeft indertijd het bedrijf overgenomen, maar in 1995 is hij overleden na een ongeval. Ik heb dan het bedrijf overgenomen, ook omdat ik daar vroeger altijd heb geholpen.”

Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

“Het eerste wat ik doe, is bij het jongvee gaan kijken. Daarna beginnen we met melken. Daarna gaan we eten, voederen we de dieren en in de namiddag is er nog wel wat werk op het veld en wachten er verschillende klusjes op me. En dan ’s avonds opnieuw melken hé.”

Het verhaal van aardappelproducent Hubrechts - Coenegrachts

Wat vind je zo leuk aan je job?

“Ik heb dat met de paplepel ingekregen, dus die passie zat er altijd wel in. Het is ook heel afwisselend: het is in de open lucht en daar zijn ook wat uitdagingen mee gemoeid. Vroeger heb ik 17 jaar in de fabriek gewerkt, dus dit is toch iets heel anders.”

Wat is jouw succesrecept?

“Altijd werken met hart en ziel. De klant oordeelt immers of een product goed of slecht is, en dat proberen we altijd voor ogen te houden. De klant ziet alles, dus het is belangrijk om een eerlijk product aan te bieden dat natuurlijk ook kwalitatief is.”

 

Wat maakt Limburg zo smaakvol volgens jou?

“De verscheidenheid. We hebben in onze provincie heel veel verschillende producten, zeker in de fruitsector. Dat is echt iets van hier en dat hebben andere provincies veel minder.”

Het verhaal van aardappelproducent Hubrechts - Coenegrachts