Limburgse wortelkroketjes met honing
60 minuten
Voorgerecht
Een originele starter van je (eindejaars)menu? Deze feestelijke aperitiefkroketjes met Limburgse wortelen en honing! De enige moeilijkheid is om er niet té veel van eten, want je hebt vast nog veel lekkers op je menu staan ...

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
2 eetlepels Honing
1 snuifje Kardemom
60 g Paneermeel
2 theelepels Sesamzaad
2 Vanillestokje
1 theelepel Maanzaad
Recept
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Schil ondertussen de wortelen en rasp ze.
  2. Haal de afgekoelde aardappelen door een aardappelpers of stamp ze fijn. Voeg de geraspte wortelen toe. Meng nu het ei, de honing, het paneermeel en de helft van de sesamzaadjes onder en kruid met de kardemom, peper en zout.
  3. Vorm ongeveer 16 balletjes van het mengsel en frituur ze.
  4. Schraap de vanillestokjes uit, snijd ze in de lengte in 4 gelijke stukken en halveer ze vervolgens. Prik ze in de kroketjes en garneer met de rest van het sesamzaad en het maanzaad.