Hartverwarmende romige pompoensoep met wortel
60 minuten
Voorgerecht

Als het buiten wat kouder is, is er niets beter dan een heerlijke romige pompoensoep om het weer warm te krijgen. Mooi meegenomen: hij zit boordevol verse groentjes, dus je kan ervan genieten zonder je schuldig te voelen!

Ingrediënten
6 Personen
2 teentjes Knoflook
2 Groentebouillon
blokjes
4 eetlepels Room
Recept
  1. Halveer de pompoen. Snijd de schil eraf en verwijder de zaden en draden. Pel de ui en schil de wortel en aardappel en snijd alles in blokjes. Pers de knoflook.
  2. Verhit wat olie in een grote pot en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de pompoen en wortel toe en bak nog 2 minuten bij af en toe omscheppen. Zet de groenten net onder water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zo’n 20 minuten zacht verder koken.
  4. Mix de soep glad en verdeel over kommetjes. Schep per bord een lepel room over de soep en serveer.