Perentaart met speculaas
45 minuten
Dessert

Een zoete zonde om duimen en vingers bij af te likken, deze perentaart met speculaas. Smaakt nog beter vergezeld met een tas koffie!

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
1 Bladerdeeg
vel
100 g Speculaas
2 zakjes Vanillesuiker
80 g Suiker
125 g Bloem
Zelfrijzende
125 g Boter
Recept
  1. Leg het bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. Gebruik rijpe peren en snij ze in schijven. Als je peren nog niet rijp zijn, pocheer ze dan vooraf even. 
  3. Mix de boter samen met de bloem, suiker en de vanillesuiker een kom. Voeg daarna de eieren toe en mix tot een egaal beslag.
  4. Schep het beslag in de taartvorm, verkruimel de speculaas erover en schik daarop de peren. 
  5. Bak gedurende 40 min op 170°.