Reboot Fruit
Terug naar overzicht

Vera Jans richtte onlangs de Limburgse startup ‘CropZ’ op. ‘CropZ’ – afkomstig van de Engelse term ‘crop’, wat ‘oogst, gewas’ betekent – is ontstaan uit het idee om allehande Haspengouws fruit te verwerken tot lekkere streekproducten, steeds met focus op kwaliteit en puurheid en steeds in samenwerking met lokale vakmensen.

 

Een eerste project van CropZ staat reeds in de startblokken: een Haspengouwse cider. Deze appelwijn is aan een opmars bezig. Voorlopig wordt de drank vooral geproduceerd in Normandië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, maar overal te wereld groeit de populariteit. “Dus waarom zou onze appelstreek dan achterblijven?” De appels die gebruikt worden voor CropZ Cider zijn voor 100% afkomstig uit Haspengouw en de productie van de cider gebeurt in samenwerking met wijnhuis Schorpion (Vliermaal), dat bekend staat om zijn uitstekende mousserende wijnen. Het is die kennis en kunde die CropZ inschakelt om van de cider een uitmuntend product te maken. CropZ Cider zal – zoals Champagne – geproduceerd worden volgens de ‘Méthode Traditionnelle’. Om dit alles te kunnen realiseren heeft CropZ een duwtje in de rug nodig en Vera startte daarom een crowdfundingcampagne. Investeerders ontvangen als eerste een fles CropZ Cider en vanaf een bepaald bedrag krijgen zij dit jaar na jaar voor de rest van hun leven. “Wij hebben ook voor crowdfunding gekozen omdat het ons ontzettend leuk lijkt om de productie op te starten samen met mensen die later ook onze cider zullen drinken; thuis, op restaurant, tijdens het lanceringsfeest dat voor hen organiseren, … zij zullen het product écht kennen en wij kunnen hen leren kennen!”, aldus Vera.

 

Kom meer te weten over CropZ en de crowdfundingcampagne via www.cropz.be. De campagne loopt nog tot eind juni 2018.