Limburgse hoeve- en streekproducenten maken zich sterk tegen het coronavirus
Terug naar overzicht
De lente is voor velen de start van een zeer drukke periode, zo ook voor de Limburgse hoeve- en streekproducenten. De lente is voor hun dan ook de start van het nieuwe plantseizoen of andere werken op het bedrijf. Helaas kent deze drukke periode in 2020 nog een bepalende factor, met name het coronavirus, wat een invloed heeft op de dagdagelijkse bedrijfsvoering van de Limburgse hoeve- en streekproducent. 

Door de opgelegde maatregelen dient de gebruikelijke werking van vele bedrijven te worden aangepast om het coronavirus niet verder te verspreiden. Gelukkig zijn veel lokale producenten niet stil blijven zitten en hebben tal van nieuwe initiatieven ontwikkeld om hun waardevolle product nog te vermarkten.

Hierbij geven we u als consument een kort overzicht van initiatieven waar u misschien zelf nog niet aan had gedacht:

 1. Automaten met hoeve- en streekproducten
Naast brood- en drankautomaten is er ook een ruim aanbod aan automaten met diverse zelfgeteelde hoeve- en streekproducten terug te vinden in het straatbeeld.

2. Community Supported Agriculture (CSA)
Zelf niet vuil om de handen uit de mouwen te steken en zelf uw fruit en groenten te oogsten? Dan zijn CSA boerderijen misschien voor u wel een oplossing. Veel van deze initiateven werken met seizoensabonnementen maar misschien is het nog niet te laat om u nog in te schrijven voor dit jaar, bij sommige kan u ook terecht voor het afhalen van fruit- of groentepakketen ongeacht een lidmaatschap.

3. Kleinschalige hoevewinkels
Wanneer u tracht de grote drukte te vermijden, kunnen lokale kleinschalige hoevewinkels voor u aantrekkelijk zijn. Net door deze kleinschaligheid weet u als consument waar u product vandaan komt en op welke wijze deze voor u werd geproduceerd. 

Natuurlijk zijn er nog tal van andere initiatieven die voor u een meerwaarde kunnen betekenen, die hier niet werden vermeld. Denken we maar aan de webwinkels van vele Limburgse hoeve- en streekproducenten, het leveren aan huis, afhaalpunten bij u in de buurt en ga zo maar door. Benieuwd welke acties onze Lmburgse hoeve- en streekproducenten voor u hebben klaarstaan? Neem een kijkje bij onze producenten, via volgende link https://www.limburgsmaaktnaarmeer.be/producent en met enkele muisklikken komt u te weten welke producenten een actie hebben en waar u deze kan terugvinden in uw buurt.