Zo stel je het perfecte kerstmenu samen

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken: gezellig samenzijn met vrienden en familie. Uiteraard hoort daar een kerstdiner bij, en liefst eentje om van te smullen! Nog wat inspiratie nodig? Je gasten zullen hun vingers aflikken met dit traditionele kerstmenu. 

Inspiratie

 

 1. Het aperitiefhapje 
  Laat je gasten alvast watertanden naar het hoofdgerecht met een hartelijk aperitiefhapje. Deze miniquiches met spek, prei en kaas passen perfect bij een koude decemberavond! Serveer ze aan je gasten met een bijpassend aperitiefje.

   
 2. Het voorgerecht 
  Soep is een klassieke en winterse starter om je gasten letterlijk mee op te warmen. Extra handig: je kan de soep al enkele uren of zelfs een dag op voorhand klaarmaken: zo heb je meer tijd over voor de andere gangen! Deze aardappelsoep met prei en spekjes zal gegarandeerd in de smaak vallen. 

   
 3. Het hoofdgerecht 
  De klassieke kerstkalkoen mag uiteraard niet ontbreken. Deze sappige variant met heerlijke Limburgse seizoensgroentjes ziet er misschien indrukwekkend uit, maar is bijzonder makkelijk te maken. Begin wel op tijd, want hij moet een tijdje in de oven. Zo kan jij je ondertussen bezighouden met de rest van je menu én genieten van je gezelschap! 

   
 4. Het dessert 
  Een beetje zoetekauw houdt nog een klein plaatsje over voor het dessert, en aan gepocheerde peren in gekruide rode wijn zullen ze niet kunnen weerstaan. Serveer met koffie, thee of een borreltje jenever om je kerstdiner in stijl af te sluiten. Tijd voor de cadeautjes! 

 

kerstmenu.pdf