Picknick als een pro: 5 slimme buiteneettips

Of je nu een romantische tête-à-tête op het strand of openlucht hapjesapéro met de hele vriendengroep in het park plant: met deze slimme picknicktips wordt jouw draagbare smulfestijn gegarandeerd een succes!

Inspiratie
 1. Comfort is koning
  Al dat keukenwerk heb je natuurlijk niet voor de grasbewoners gedaan, dus zorg voor een dekentje om je af te schermen van de insectenwereld. Een muggenspray of citronellakaars is ook een slimme zet. Neem bovendien wat zachte kussens mee zodat iedereen comfortabel kan zitten.
   
 2. Fingerfood om van te smullen
  Eten met mes en vork op een picknicklakentje? Geen ideale combinatie. Bereid liever hapklare gerechten zoals belegde broodjes of wraps, gesneden groenten met dipsaus en lekker vers fruit. Probeer bijvoorbeeld eens deze hummus met rode biet en feta of de pittige wraps met gegrilde kip, groenten en yoghurtdip. 
   
 3. Niet vergeten!
  Borden, bestek, rietjes en glazen spreken voor zich, maar kies liefst voor ecologisch verantwoord herbruikbaar materiaal zoals hard plastic en echt bestek. Vergeet ook zeker geen keukenrol, servetten en natte doekjes, want er knoeit altijd wel iémand op een picknick. Een vuilzakje is ook handig om de restjes van de borden in te doen, zodat alles weer netjes mee naar huis kan.
   
 4. Hydrateren kan je leren
  Vergeet niet om voldoende te drinken tijdens je picknick. Koel op voorhand water in glazen flessen met schijfjes aardbei of komkommer voor een extra verfrissing. Mag het wat meer zijn? Maak dan een heerlijke sangria met rosé of rode wijn en vers fruit die je een paar uren laat koene in de koelkast. Proost! 
   
 5. Keep it cool
  Bewaar je hapjes zo lang mogelijk in de koelkast en gebruik koelelementen in je picknickmand om je ingrediënten vers te houden. Bewaar je koele voeding best in een andere mand dan je laken, bestek en niet-koele voeding. Zet je mand ook niet in de volle zon maar kies een plekje in de schaduw … en begin zo snel mogelijk te smullen!