Het verhaal van imkerij The Happy Bees in Kermt

Marc werkt voor de stad Hasselt, en de uren na zijn job vult hij met zijn eigen imkerij The Happy Bees. Hij plaatst én verzorgt bijenkasten bij anderen en verkoopt ook heerlijke honingproducten. Het zoete verhaal van een bij-zondere man.

Verhaal

“Als imker geef ik dakloze bijen een nieuwe thuis”

Wat is het principe van The Happy Bees?

Marc: “Sinds enkele jaren zet ik op vraag van bedrijven bijenkasten uit, en momenteel heb ik zo’n 15 kasten staan. Aan de IKEA Hasselt staan er bijvoorbeeld twee. Voor een vast bedrag per jaar sta ik in voor de verzorging van de bijen, het onderhoud van de kasten en het slingeren van de honing. Per kast zijn dat ongeveer 100 potjes honing van 150 gram, die dan weer terug naar het bedrijf gaan.”

Jouw missie?

“Zoveel mensen groener laten leven en bewustmaken dat bijen heel belangrijk zijn voor onze planeet. Met The Happy Bees geef ik dakloze bijen eigenlijk een nieuwe thuis en probeer ik bijen weer onder de mensen te brengen. Af en toe ga ik ook naar scholen om les te geven over de bijen. Dat is iets wat blijft hangen bij de kinderen, en zij vertellen dat door aan hun ouders. Zo hoop ik dat ze mee de ogen van volwassenen openen en meegeven dat we echt dringend in actie moeten schieten.”

Het verhaal van imkerij The Happy Bees in Kermt

Welk van je producten is het populairst?

“De honing verkoopt het best, vooral omdat het een lokaal en eerlijk product is. Ook ons honingbier is heel populair, en wordt regelmatig op evenementen geschonken. Via het bier probeer ik vooral mensen bewust te maken van de bijen.”

Het verhaal van imkerij The Happy Bees in Kermt

Hoe smaakt de toekomst van The Happy Bees?

“We verkopen nu al verschillende honingproducten zoals bier, speculaas en spekjes, maar we zijn ook bezig met gezonde honingsnoepjes te ontwikkelen. Daarnaast werken we samen met Het Stookkot aan een jenever op basis van honing. In de toekomst wil ik ook mijn garage ombouwen tot atelier en winkel zodat mensen ook echt kunnen komen kijken hoe honing geslingerd wordt.”