Hoe verkopen jullie je rundsvlees?
Peter: “We werken op bestelling. Met onze verse producten is het uiteraard niet mogelijk om steeds een grote voorraad ter beschikking te hebben. De klanten maken hun keuze op een bestellijst en wanneer we voldoende bestellingen hebben, voorzien we op één dag het versnijden van het rund en het diepvriesklaar verpakken. Dan kunnen de klanten ’s avonds hun ultraverse vlees komen afhalen. De dag erna is onze winkel open.
Wat maakt jullie hoeveslagerij zo speciaal?
Peter: “Wij zeggen altijd: een goed product verkoopt zichzelf. We gaan er prat op om alles zo natuurlijk mogelijk te realiseren, maar we hebben geen biolabel. Met onze Belgische witblauwe runderen is dat immers onmogelijk. Het zijn runderen die zeer gespierd zijn, en ze hebben van nature ook een smaller bekken. De kalfjes zijn gewoon té gespierd om natuurlijk geboren te worden – een vereiste om het biolabel te verkrijgen. Die stevige, gespierde kereltjes worden hier allemaal met een keizersnede ter wereld gebracht! (lacht)”
Wat brengt de toekomt nog voor jullie?
Els: “We willen natuurlijk de verkoop nog meer proberen aan te zwengelen. Wat we doen, proberen we vooral goed te doen. We voorzien sinds enkele jaren ook rondleidingen voor groepen, ik heb hiervoor een opleiding landbouwgids gevolgd. Ik zeg ook altijd tegen Peter dat zijn job zijn hobby is! (lacht)”
Peter: “Dat klopt. Als je je job graag doet, dan heb je geen vrije tijd nodig meen ik. Serieus. Wat ik wel jammer vind: er komt veel te veel papierwerk bij kijken. Als een koe dan moet kalven, dan krijg je alles soms gewoon niet rond.”
Als je je mede-Limburger één advies zou mogen geven, wat zou dit dan zijn?
Peter en Els: “Koop meer bij de boeren. Leer van waar je voedsel komt. De laatste jaren is er te veel vervreemding tussen klant en boer, dat is zo jammer. “