Het verhaal van De Jambrouwerij in Val-Meer
Verhaal

"Ons zoontje vindt onze paardenbloemconfituur zelfs lekkerder dan choco"

Wat maakt jouw zaak anders dan die van andere?

Maarten: “We maken extra-confituur, dat wil zeggen: meer fruit en minder suiker. Traditionele confituur wordt gemaakt vanuit de verhouding één kilogram fruit en één kilogram suiker. Wij gebruiken maar een halve kilo suiker. We zijn ook een kleine onderneming en onderscheiden ons van andere zaken met aparte combinaties."

Vanwaar komt de naam De Jambrouwerij?

“Die heb ik aan mijn zoontje te danken. Tijdens een fietstocht langs de brouwerij van Westvleteren zei hij plots: ‘Papa, dit is een brouwerij, dus zijn wij een jambrouwerij!’. We hebben trouwens gemerkt dat de oude boerderij waar ons bedrijf in gevestigd is, op de toegangspoort de initialen JB draagt. Dit was voorbestemd, daar zijn we met het gezin van overtuigd!”

Het verhaal van De Jambrouwerij in Val-Meer

Heb je nog toekomstplannen met je zaak?

“95% van onze productie gaat nu naar retail, we hebben een webwinkel en een bakstenen winkel. Sinds kort bieden we nu ook een hapje en een drankje op ons terras aan. Dit maakt de beleving compleet. We serveren heerlijke koffie uit Maastricht, streekbiertjes, artisanaal appelsap en uiteraard ook gebak met onze confituren. Fietsers nemen hier graag een welverdiende pauze.”

Het verhaal van De Jambrouwerij in Val-Meer

Wat is je eigen lievelingsproduct?

“De paardenbloemconfituur. Als je die combineert op een toastje met wat oude kaas of bijvoorbeeld Hervékaas, dan krijg je een explosie van smaken in je mond. Mijn zoon beschreef het trouwens onlangs als ‘nog lekkerder dan choco’. Geweldig toch?” (lacht)