4 tips voor een geslaagd communiefeest of lentefeest bij je thuis

In de tuin, in een tent of in huis? Waar je communie- of lentefeest ook plaatsvindt, met deze tips wordt het een on-ver-ge-te-lijk exemplaar waar je gasten nog járen over zullen praten.

Inspiratie

             1. Plannen, plannen, plannen 

Een goed voorbereid ouder is er twee waard. Verstuur daarom op tijd je uitnodigingen om ervoor te zorgen dat je gasten nog beschikbaar zijn in dit hoogseizoen van de communie- en lentefeesten. Regel ook op voorhand je animatie, decoratie en menu. Misschien is het leuk om een zelfgemaakte ijstaart te bestellen

2. Hapjes op maat van de kindermond 
Wil je toast met perenstroop, een champignonrisottoof aspergetaartserveren? Heerlijk, maar hou die dan voor de volwassenentafel. Zorg daarnaast voor hapjes op maat van de kindermond, zoals deze groentenfrietjes,gemarineerde varkensspiesjesen als kers op de communietaart deze vrolijke eenhoorncake. Zo vermijd je de gevreesde woorden “Bah, dat lust ik niet!” en dat je toch nog een stapel boterhammen met choco op tafel moet toveren. 

 

3. Verzeker de fun 

Een springkasteel, photobooth, zelfgeorganiseerde schattenjacht in de tuin of leuke spelletjes zoals petanque: zorg voor leuke kinderactiviteiten zodat de kids zich niet kúnnen vervelen op het feest. En zodat ook de ouders kunnen genieten van wat welverdiende rust. Bonustip: vraag de vaste babysit om naar het feest te komen en entertainer te zijn aan de kindertafel. 
 

4. Feest voor de ogen 

Op een mooi versierde tafel smaakt je eten nóg lekkerder. Zorg daarom voor vrolijke decoratie zoals grappig gevouwen servetten, handgeschilderde vaasjes en leuke ballonnen. Ook leuk om samen met de kinderen op voorhand in elkaar te knutselen!