Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
AGRICULTURA

Agricultura is het grootste agrarisch buitengebeuren van de lage landen. De vele duizenden bezoekers kunnen op een aangename manier kennismaken met  alles wat er op het platteland te beleven is. Vanuit de organisatie gaat er veel aandacht naar een boeiend en veelzijdig dagvullend programma waar zowel de vakman als de hele familie op daguitstap kan proeven,   genieten, ontdekken, kuieren, …

Méér dan 3500 elitedieren voor 35 officiële wedstrijden en prijskampen, het beste van het beste van alle dierenrassen met vooral veel paarden en rundvee,maar ook schapen, geiten, kleinvee, sier- en watervogels, honden, alpaca’s, roofvogels,… kortom een bonte verzameling hobby- en boerderijdieren. Alvast actie en spektakel genoeg in de verschillende wedstrijdringen en op de demonstratieterreinen die verspreid liggen op méér dan 30 hectaren rond het kasteeldomein, de Franse tuinen, het Engels Park, of in de Haspengouwse boomgaarden.

Bij de circa 250 standhouders ontdekken de bezoekers de meest uiteenlopende specialiteiten.   Vaak zijn het interessante producten zoals gereedschappen groot en klein,   bloemen,   planten, streekproducten,  tuinmeubilair,   geschenken,   klein toebehoren,   decoratiematerialen, of echt gespecialiseerde producten en technieken. Op elk terrein zijn er bovendien ook tal van demonstraties, (culinaire) presentaties en proeverijen. Er zijn ook ontzettend veel machines, sommige in permanente tentoonstelling, andere actief aan ’t werk op de verschillende demonstratieterreinen.

Regelmatig staat er antieke machinerie tegenover de allernieuwste hoogtechnologische snufjes van vandaag. Sommige demonstraties zijn zo spectaculair dat ze het publiek als een magneet naar zich toe weten te trekken.

Zondag 7 juli 2019 van 10u00 tot 18u00

meer info: http://www.land-en-tuinbouwdagen.be/